Blog – Full Width

Door

Sales Governance voor een betere klantcyclus – Cindy Winkel van Asito

Onze salesbaas van vandaag zorgt voor een frisse blik op de verkooporganisatie. Niet alleen omdat ze werkt voor een schoonmaakdienstverlener met meer dan 9000 medewerkers, maar vooral vanwege haar academische achtergrond. Ze was secretaris Raad van Bestuur van een groot topklinisch ziekenhuis en hield zich bezig met vraagstukken op gebied van samenwerking, fusies en corporate governance. Het kan dan ook niet anders dat zij de salesorganisatie anders heeft ingericht dan de meeste bedrijven. Door een duidelijke focus en nieuwe rollen binnen sales creëert zij een structuur waarin de de klantcyclus van prospect, tot klant en partner volledig onder controle wordt gebracht in een sluitende aanpak. Ze is de Commercieel Directeur van Asito. Hier is Cindy Winkel.

(1) Cindy L. Winkel | LinkedIn

(1) Josef Stevens | LinkedIn

Josef: 0687608311

Door

Growth Hacking: alle middelen geoorloofd – Jordi Bron en Pieter Res

Onze salesbazen van vandaag hebben weten alles over Growth Hacking. Hun bedrijf werd gebouwd op het niemandsland tussen marketing en sales en ze helpen bedrijven bij het laten groeien van hun klantenbestand in een B2B omgeving. Het mooie van hun aanpak vind ik persoonlijk dat ze geen enkel middel schuwen, maar je altijd voor een specifieke geïntegreerde aanpak moet kiezen. We hebben het over de rol van koud bellen in een moderne salesaanpak, hun eigen Linkedin strategie, en hoe je van een online contact een Sales Qualified Lead maakt. Ik leerde ze kennen via de op een na populairste Sales Podcast van Nederland: Smiley met Dollarteken Podcast. Eenmaal aan tafel werd ik al gauw fan van hun aanstekelijke enthousiasme. Zij zijn de founder en de Chief ‘Charming’ Officer van Red Panda Works, hier zijn Jordi Bron en Pieter Res!

(2) Red Panda Works: overzicht | LinkedIn

(2) Pieter Res | LinkedIn

(2) Jordi Bron | LinkedIn

(2) Josef Stevens | LinkedIn

Meld je aan voor de Salesbazen WhatsApp groep: 0687608311

 

Door

Salesbazen op de praatstoel- aflevering 1

Je gaat bijna 2 uur luisteren naar onze stamtafel in de Salesbazen studio, dit keer met Dharminder Biharie. We garanderen je niks. We hopen dat je het leuk vindt en als je wilt reageren kan dat alleen via Whatsapp, uitsluitend rond etenstijd.

Stuur een bericht naar 0687608311.

Gasten:

Josef Stevens

Dharminder Biharie

Door

Waarom je zelf acquisitie moet doen – Michel Schilder

Onze salesbaas van vandaag leidt de organisatie van een bekend merk door de woelige wateren van de energietransitie en leveranciersproblemen. Het is niet makkelijk om een team van accountmanagers, acquisitiespecialisten en sales consultants te verenigen voor een centraal doel. Maar je kunt het wel aan deze man overlaten. Je hoort aan de rust in zijn stem en zijn weldoordachte antwoorden dat we met een oude rot in het vak te maken hebben. Met een jong hart, welliswaar. We hebben het over het verenigen van individuele doelen en organisatiedoelen, het smeden van een geolied team, maar vooral waarom zijn organisatie ervoor heeft gekozen om acquisitie van een callcenter weer in huis te halen en wat een belangrijke rol new business speelt in een voortdurend bewegende markt.

Michel Schilder MBA | LinkedIn

Josef Stevens | LinkedIn

www.salesbazen.com/community

Josef: 0687608311

 

 

Door

Community building met Minecraft – Thomas van Buuren

Onze salesbaas van vandaag is nog maar 21 jaar en heeft door middel van Minecraft geleerd hoe je een online business opbouwt. Compleet met marketing surveys, klantenbinding en het activeren van een online community. Hij bouwde zijn eerste server toen hij 12 jaar was en is op dit moment eigenaar van twee online gaming platformen. Tijdens dit gesprek zat ik met mijn oren te flapperen en ik hoop dat hij het niet heeft gemerkt, want hij heeft zoveel kennis over marketing en virtuele marketing dat ik echt onder de indruk was. Ik denk dat menig marketeer van boven de zestig al haar kennis uit het raam kan gooien na het luisteren van de adviezen van deze charmante jongeman.

(9) Thomas van Buuren | LinkedIn

(9) Josef Stevens | LinkedIn

www.salesbazen.com/community

Josef: 0687608311

 

    Salesbazen Community

    De salesbazen community heeft een aantal eigen mediakanalen. Via deze kanalen delen wij kennis, updates en discussies met onze achterban.

    Abonneer je op deze kanalen en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op gebied van sales en salesmanagement.

    Onze kanalen:

    Winkelwagen