Flowmanagement voor salesorganisaties

Pas op voor burnout en boreout!

De effecten van stress en verveling op de prestaties van salesmensen zijn verlammend. Uit een onderzoek blijkt dat 85% van de medewerkers een lage betrokkenheid heeft bij hun werk. Dat is een verbluffend groot aantal van uw medewerkers. U hoeft dat niet te accepteren, maar wat kunt doen? Het antwoord dat wij hebben gevonden noemen we ‘flowmanagement’. 

Stress

Sommige mensen binnen uw teams lopen op hun tenen. Ze maken fouten die ze normaal niet zouden maken. Bij deze mensen kunt u erop wachten dat ze zich binnenkort ziekmelden en u vervanging moet regelen. Leuk? Zeker niet, maar 30% van de medewerkers loopt rond met klachten door stress. Voor u betekent dat een hoog ziekteverzuim, lage kwaliteit voor uw klanten en een gespannen werksfeer. Doelen halen is er dan niet meer bij, het is overleven of vluchten.

Verveling

Kijken uw medewerkers om kwart voor vijf op de klok? Dat is een slecht teken. Een belangrijk deel van uw medewerkers komt gewoon opdagen om te doen wat er gevraagd wordt, zeker niet meer. Dit gedrag ontstaat door verveling en gebrek aan uitdaging. Het gevolg is lage productiviteit, weinig betrokkenheid bij de organisatiedoelen en sabotagegedrag. De mensen in deze situatie zullen ondanks hun ervaringsniveau als eerste vertrekken als ze worden gebeld door een willekeurige recruiter.

Als u deze situaties herkent, is tijd voor flowmanagement binnen uw organisatie.

Flowmanagement

Het flowmanagement systeem van Salesbazen zorgt ervoor dat medewerkers gemotiveerd blijven en de hoogste prestaties blijven leveren in het belang van de organisatie.

1.  Identificatie van de bedrijfskritieke taken per medewerker

2.  Spanningsanalyse op taakniveau van alle medewerkers

3.  Interventies die spanning verhogen of verlagen op taakniveau

4.  Persoonlijke doelen koppelen aan organisatiedoelstellingen

We leren managers hoe zij persoonlijke doelen van medewerkers kunnen koppelen aan bedrijfsdoelen of teamdoelstellingen en we leren teamleden om hun eigen spanning te managen zodat ze zelf in de flow komen die ze nodig hebben om gelukkig te zijn en duurzaam te presteren.

    Salesbazen Community

    De salesbazen community heeft een aantal eigen mediakanalen. Via deze kanalen delen wij kennis, updates en discussies met onze achterban.

    Abonneer je op deze kanalen en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op gebied van sales en salesmanagement.

    Onze kanalen:

    Winkelwagen